دوشنبه, 14 تیر 1395 دسته: اخبار و اطلاعیه ها بازدید: 7998
نکته های بیمه ای
جزئیات قانون جدید بیمه شخص ثالث;
تخفیف مربوط به بیمه گذارانی که خسارت نداشته اند، همچنان به قوت خود باقی است و در قانون جدید لغو نشده است.
افراد می توانند در زمان فروش خودرو، تخفیفات مربوط به بیمه را برای خود حفظ کنند یا حتی آن را به وابستگان خود از جمله همسر و فرزند منتقل کنند.
منتفی شدن دریافت الحاقیه بیمه شخص ثالث در آغاز هر سال آن هم به دلیل افزایش نرخ دیه از دیگر ویژگی های این قانون است و دغدغه بیمه گذاران با شیوه جدید رفع می شود.
در شیوه جدید در صورت افزایش نرخ دیه، سقف پوشش بیمه نیز به صورت خودکار افزایش می یابد و خسارات به زیان دیدگان بر مبنای دیه سال جدید پرداخت می شود به نحوی که نیازی به دریافت الحاقیه نیست.
از این پس نرخ بیمه برای اشخاص به صورت یکسان محاسبه نمی شود بلکه عواملی چون سابقه رانندگی پر خطر، نمرات منفی ثبت شده در سیستم راهنمایی و رانندگی و حوادثی که راننده مسبب آن بوده ، در تعیین نرخ بیمه اثرگذار است .اگربیمه گذاران در برابر قوانین راهنمایی رانندگی کنند احتیاط لازم را نمایند ازتخیف حق بیمه بهرمند شده و مشمول. جرایم نمی گردند
در قانون پیش بینی شده است که نیروی انتظامی سوابق نمرات منفی رانندگان را بر مبنای شماره پلاک خودرو دارنده آن در اختیار بیمه گران قرار دهد تا متناسب با آن میزان حق بیمه تعیین شود.
در تصادفات زیر ۶۳ میلیون ریال بدون اخذ کروکی و گزارش پلیس خسارت ها به زیان دیدگان پرداخت می شود و در قانون جدید نیز این شیوه به قوت خود باقی است.
راننده نیز همانند سرنشین خودرو از بیمه خسارت دریافت می کند و از این رو بیمه حادثه برای رانندگان وسائط نقلیه نیز پیش بینی شده است.
در قانون جدید مسبب حادثه نیز می تواند برای تعیین درصد جرح به پزشکی قانونی مراجعه کند.
شرکت های بیمه صندوق خسارت های بدنی. یاشعبه های استانی صندوق از اخذ رضایت از زیان دیدگان و پرداخت خسارت کمتر به آنان ممنوع شده اند.
از دیگر مزایای این قانون مشارکت مسبب حادثه در پرداخت خسارت به زیان دیدگان است، به این ترتیب که اگر فردی به خاطر تخلف از قوانین راهنمایی و رانندگی مسبب حادثه ای بود که خسارت آن توسط شرکت بیمه پرداخت شد، بخشی از خسارت را باید بپردازد.
در این شیوه بیمه گر خسارت های وارده به زیان دیدگان را پرداخت می کند، اما می تواند به تناسب درصدی در اولین حادثه تخلف حادثه ساز 2نیم در صد در دومین حادثه ساز 5 در صد در سومین حادثه ساز 10 درصد از خسارت جانی ومالی راننده تخلف حادثه ساز به استناد گزارش کارشناس تصادفات درطول مدت بیمه نامه از خسارات را از مسبب حادثه اخذ کند.
برابری دیه زن و مرد مسلمان یا غیر مسلمان در تصادفات رانندگی در قانون قبل نیز وجود داشت و اعمال می شد که در قانون جدید نیز به قوت خود باقی است.
اگر مدارک پرونده کامل و میزان خسارت بدنی به موجب حکم دادگاه قطعی شده باشد، بیمه گر در صورت تاخیر در پرداخت خسارت به ازای هر روز نیم در هزار بابت تاخیر جریمه پرداخت خواهد کرد نیز اگر پرونده ناقص باشد شرکت بیمه کتبا باید با زیان دیده و بیمه گذار مدت یک هفته ناقص بودن پرونده اطلاع بدهد
پیش از این بیمه گران موظف به پرداخت خسارت به همه افراد زیان دیده خارج از وسیله نقلیه بودند اما اکنون تعهد بیمه گر ۱۰ برابر سقف تعهدات در بیمه نامه است و مبلغ مازاد بر سقف تعهدات شرکت بیمه در تعهد صندوق خسارت های بدنی می باشد .
اگر خسارت وارده ناشی از نقص راه یا نبودن علایم رانندگی و یا نقص وسیله نقلیه باشد، شرکت بیمه می تواند پس از پرداخت خسارت به زیان دیده، نسبت به بازیافت خسارت به نسبت درجه تقصیر که ، همه آن در حکم دادگاه مشخص می شود، به مسببان ذی ربط مراجعه کند..
در مواردی که رای صادر شده از دادگاه بدوی / صرفا از جنبه عمومی مورد تجدید نظر خواهی قرار گرفته باشد/زیان دیده یا وراث قانونی و بیمه گر یا صندوق باید طبق مفاد قانون خسارت زیان دیده پرداخت نماید.
دارندگان وسایل نقلیه موتوری فاقد بیمه نامه. برابر قانون با اجازه صاحب خودرو یاهر وسایل نقلیه موتوری در اختیار راننده مسبب حادثه قرار گرفته باشد/در صورتی مالک شخص حقوقی باشد/به جزای نقدی معادل بیست در صد/مالک شخص حقیقی باشد به جزای نقدی معادل ده درصد مجموع خسارات بدنی وارد شده محکوم می شود/
مالک اسمیل زاده کارشناس وسایل نقلیه. عضو انجمن حرفه ای عضوکارگروه تخصصی انجمن حرفه ای بیمه...
"مالک اسمعیل زاده"
کارشناس وسایل نقلیه و مشاور بیمه
(عضو انجمن حرفه ای صنعت بیمه)
"غلامعباس یزدانشناس"
کارشناس تصادفات
(کارشناس رسمی دادگستری)