یکشنبه, 04 مهر 1395 دسته: اخبار و اطلاعیه ها بازدید: 9322
آیین- آشنایی با روندهاو مسائل مربوط به بیمه شخص ثالث از ایجاد برخی مشکلات و گرفتاری در روند فعالیت های روزمره جلوگیری می کند.
به گزارش سایت تحلیلی-خبری آیین، پس از حوادث رانندگی، معمولا به علت عدم آشنایی با قوانین و همچنین مسائل روانی و جسمی ناشی از حادثه، افراد دچار استرس و دست پاچگی می شوند.
لذا اگر پیش از این حوادث احتمالی، دانش لازم را داشته باشند، می توانند تا حدودی وضعیت ایجاد شده را مدیریت کنند و دچار استرس نشوند. در ادامه سوال در مورد یک حادثه رانندگی قابل مشاهده است. این سوال را مالک اسمعیل زاده عضو انجمن حرفه ای صنعت بیمه وکارشناس وسایل نقلیه، پاسخ می دهد.
سوال: آیا دیه جنایت بر میت در تصادف در تعهد بیمه گر یا صندوق خسارت های بدنی قرار دارد؟
پاسخ: دیه جنایت بر میت، یک دهم دیه کامل انسان زنده است. مانند جدا کردن سر از بدن میت، که یک دهم دیه و جدا کردن یک دست، یک بیستم دیه و هر دو دست، یک دهم دیه و یک انگشت، یک صدم دیه کامل دارد. دیه جراحات وارده به سر و صورت و سایر اعضا و جوارح میت به همین نسبت محاسبه می شود.
دیه جنایت بر میت به ارث نمی رسد بلکه متعلق به خود میت است که در صورت مدیون بودن وی و عدم کفایت ترکه، صرف پرداخت بدهی او می گردد و در غیر این صورت برای او در امور خیر صرف می شود .
هرگاه آسیب وارده بر میت، دیه مقدر نداشته باشد. یک دهم ارش چنین جنایتی نسبت به انسان زنده محاسبه و پرداخت می گردد.
قطع اعضا میت برای پیوند به دیگری در صورتی که با وصیت او باشد، دیه ندارد.
دیه جنایت بر میت حال است و مدت ندارد ، ماده ۷۲۶ قانون مجازات اسلامی دیه جنایت بر میت خواه عمدی باشد یا خطایی. در تعهد بیمه گر یا صندوق خسارت های بدنی نمی باشد؛ توسط خود مرتکب پرداخت می شود.
"مالک اسمعیل زاده"
کارشناس وسایل نقلیه و مشاور بیمه
(عضو انجمن حرفه ای صنعت بیمه)
"غلامعباس یزدانشناس"
کارشناس تصادفات
(کارشناس رسمی دادگستری)